Dagbesteding

Op zo'n boerderij met Bed & Breakfast, groot erf en een loods er bij is er altijd wat te doen. Zo hebben we te maken met huishoudelijk werk. Je kunt denken aan het schoonhouden van de boerderij, wassen, koken, boodschappen doen, buiten op het erf aanvegen. Zo houden we alles netjes en verzorgd. Dan hebben de gasten ook aandacht nodig. Vaak eten ze mee, de kamers en de bedden moeten schoon en fris klaar zijn en in de ochtend verzorgen we een ontbijtje. We willen gastvrij zijn en daarom is het belangrijk om een gezellig praatje met ze te maken en te vragen of we ze ergens mee van dienst kunnen zijn.

Het gaat er om dat we samen de boel mooi voor elkaar hebben en dat iedereen doet wat hij of zij kan.

willem_keuken

foto Pieter Kers

Het vullen van de houtkachel is heel belangrijk om het binnen lekker warm te houden. We hebben ook een grote tuin, en hier kun je planten verzorgen, onkruid weghalen, oogsten en de oogst verwerken.

dagbested 672 1

dagbested 672 2

dagbested 672 3

In de loods hebben we nieuwe werkplaatsen waar je kunt werken met hout bijvoorbeeld of creatief kunt zijn. Er is altijd werk dat bij je past. Ook doen we graag klussen buiten de deur, zoals het onderhouden van de tuin bij de basisschool in Oldelamer.