Onze visie

Samen leven en (laten) leven

Boerderij Ruimzicht biedt een landelijke, vriendelijke en veilige woonplek voor mensen die in het dagelijks leven hulp nodig hebben. Voor de bewoners is Ruimzicht een plek om te wonen en voor de begeleiders is het een werkplek, maar in hoofdzaak leven we met elkaar. We werken samen aan een goed verzorgde boerderij en erf met een goede sfeer waar B&B gasten zich welkom voelen. We doen ons best om elkaar te waarderen, bewoner of medewerker, met of zonder beperking.

 

balkons_ruimzicht

Jouw leven

Dit betekent niet dat bij ons het groepsgebeuren voorop staat; integendeel. Dat bepaal je zelf. Je kunt mensen ontmoeten in de woonkeuken en je hebt je eigen appartement met toilet, douche, keuken en balkon om je terug te trekken zo vaak en zo lang jij dat wilt.

Ieder mens, met of zonder beperking, draagt zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven en heeft het recht om zijn eigen keuzes te maken. Dat geldt ook voor jou. Jij bepaalt wat je er mee wilt doen. Jij bepaalt ook – zo veel als voor jou mogelijk is – welke hulp je daarbij nodig hebt.

Bij jouw leven hoort jouw familie en jouw vrienden. Daarom horen zij ook bij Ruimzicht. Jij en je begeleider spreken hen regelmatig om te horen wat zij vinden – hoe het met je gaat, wat je nodig hebt, wat goed voor je is, wat er op Ruimzicht voor jou moet veranderen, hoe je toekomst er uit ziet.

Je zult door ons gestimuleerd worden om je eigen keuzes te maken, nieuwe dingen te proberen, zelfstandiger te worden, tot je recht te komen, te groeien, sterker, rustiger, vrijer, gelukkig. Dat je leven steeds beter bij jou gaat passen, dat je wordt wie je bent!

Als je iets leuks wilt doen, horen we dat graag. Dan brengen we je er naar toe of gaan met je mee. We organiseren graag leuke uitjes zoals even wandelen en koffie met gebak, een concert, de bewonersvakantie, vissen of het dorpsfeest in de buurt.

trekker_ruimzicht

Laten leven

Op Ruimzicht werken verschillende begeleiders – mannen en vrouwen, jong en oud, opgeleid in de zorg en mensen met (levens)ervaring buiten de zorg. Ze luisteren goed naar je en ze helpen je op de manier die bij jou past. Ze helpen jou in je ontwikkeling en je zult ook veel opsteken van je medebewoners. Omgekeerd leren de begeleiders van jou en van elkaar en als ze fouten maken, geven ze dat toe. Ze helpen je met hun deskundigheid, maar ze geven zich vooral als mens, leven met je mee en vinden het leuk als je iets probeert wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

We nodigen graag mensen uit om bij ons te komen logeren en eten, en we vinden het gezellig als mensen langs komen voor een praatje en een kopje koffie. We doen mee als er in Oldelamer iets wordt georganiseerd. Wij zijn fijne buren die anderen helpen als we dat kunnen.